diumenge, 18 de maig del 2008

Besalú - St Ferriol - La Miana

El diumenge 18 de maig sortim de l'aparcament del carrilet que hi ha al costat del pont de Besalú, al costat de la carretera de Girona, i ens enfilem cap a Sant Ferriol. Sempre per pista principal a tocar el Fluvià, fins a trobar una alzina gran al costat esquerra del camí principal i d'on surt un corriol que s'enfila per l'esquerra. Aquest camí-corriol ens deixarà a Sant Ferriol, magnífica talaia sobre Besalú.

De sant Ferriol baixem una mica per la pista que retorna a Besalú i quan trobem una pista que puja per l'esquerra la seguim fins a passar a tocar el Mas Badia, on veiem un tancat amb cavalls. Passat aquest punt, trobarem una pista al costat dret que puja fort fent un gir de 360º. La seguim i passem pel costat de la font de Planells. Continuem fins a trobar una pista principal i la seguim cap a la dreta. El proper camí a l'esquerra ens portara a Sant Silvestre del Mor, esglèsia enrunada i vigilada per un gos que ens fa posar en alerta. Reculem una mica i agafem un corriol de baixada que fent ziga-zagues ens deixarà a una pista a tocar la riera.

Aquesta pista està en molt bon estat. Tirem cap a la dreta fins al veinat de la Miana, que assolim després d'una pujada. Espectacular vista. Anem a visitar l'esqlèsia de Sant Miquel de la Miana, esmorzem, reculem fins a la pista per on hem pujat i tirem cap amunt, cap a la dreta per una pista que en forta pujada ens portarà cap a la carena i després de passar per la pista que abans hem fet servir per anar al Mor, la continuem recta fins a baixar cap al Puig Cornador, on hi ha el Sagrat Cor i una bona vista de Besalú i entorns.

D'aquí agafem un corriol “trialer” pel costat nord i que ens deixa a la pista principal, la seguim en baixada, parant atenció pel proper camí cap a l'esquerra, trencat, que de baixada ens porta a un collet no gaire llunyà on hi ha un trencant amb un senyal de Besalú cap a la dreta, per un corriol evidentment trialer, de baixada impressionant i que ens fa gaudir de valent fins a trobar uns camps que voltem per la dreta. Trobem els senyals del GR i els seguim en baixada, ja fins a Besalú, passant per una raconada on hi ha una font molt maca.

La volta fa uns 28 Kms que hem fet en gairebé tres hores efectives, tot i que val la pena anar parant per gaudir de l'entorn. El desnivell és de 928 mts acumulats. Una caiguda i una punxada. Temps ennuvolat i alguna gota.

Per veure les fotos, clika aquí.